Home » Gezondheid » Kalmeringsmiddel voor hond en kat

Kalmeringsmiddel voor hond en kat

Gepubliceerd op 24 november 2018 om 14:00

Een natuurlijk kalmeringsmiddel is de perfecte oplossing voor een hond en kat met stress. Pro Relax is zo’n middel, Het bestaat uit diverse plantenextracten die ervoor zorgen dat de lichamelijke en geestelijke belasting kan worden verhoogd. Dit middel bestaat uit het volgende:

  • Water,
  • extract van: Crataegus oxyacantha (meidoorn),
  • extract van: Passiflora incarnata (soort van de passiebloemfamilie),
  • extract van: Lavandula angustifolia (lavendel),
  • extract van: citrus aurantium (bittere sinaasappel),
  • dextrose

Het is veilig en het kan uw hond en/of kat in geval van vuurwerk en andere stressvolle situaties goed helpen.

Stress kan worden veroorzaakt door angst. In deze tijd van het jaar zien we een hoop honden en katten met erg veel stress veroorzaakt door vuurwerk.

Vuurwerkangst bij de hond en/of kat:

Bang voor harde knallen, bang voor felle lichtflitsen of het geluid van de gillende keukenmeiden. Allerlei verschillende dingen van vuurwerk waarvoor onze honden en katten angst voor kunnen hebben.

Uitingen van  angst:

Katten die wegglippen omdat het vuurwerk vlak voor je huis wordt afgestoken als je de deur opendoet, je kat die zich verstopt omdat er overal lichtflitsen zijn of flink jammerend om je heen loopt  vanwege de gillende keukenmeiden. Je ziet dat je kat veel stress heeft en je probeert hem zoveel mogelijk binnen te houden zodat hij zo weinig mogelijk last heeft van het vuurwerk.

Honden die het liefst onder de bank kruipen vanwege een harde knal of dat je hond in je schoot kruipt in plaats van erop vanwege het vuurwerk.

Je ziet ze trillen van angst en je weet dat je dit niet mag aanmoedigen door ze te gaan aaien of door ze wat lekkers te geven. Hierdoor worden ze alleen maar banger. Je zit met je handen in het haar.

Wat kun je doen?

Met langdurig trainen, veel liefde en veel geduld kan je een hond zeker leren hier mee om te gaan maar we hebben niet altijd die mogelijkheid. Vaak zijn de stressvolle gebeurtenissen iets wat minder vaak voorkomt zoals vuurwerk, bezoek aan de dierenarts en een verhuizing. Daardoor is het ook lastiger om dit te trainen.

Een hulpmiddel kan erg nuttig zijn in deze uitzonderlijke gevallen. Er zijn diverse middelen op de markt die zeggen te helpen, een aantal middelen zijn chemisch maar er zijn ook natuurlijke middelen te krijgen. Soms zie je een waarschuwing voorbij komen waarvan je denkt dat het toch niet echt waar kan zijn.

Medicijn X:

Dit medicijn wordt onder andere verkocht voor vuurwerkangst bij hond en kat. Huisdierbezitters denken vaak dat het fantastisch werkt omdat ze niets aan hun hond/kat meer zien. Het tegendeel is helaas waar: de geluidsgevoeligheid wordt door dit medicijn juist VERGROOT terwijl hij of zij dit door de spierverslappende werking niet kan uiten!

Gebruik daarom Pro-Relax

Dit is een volledig natuurlijk middel en zorgt ervoor dat uw hond en/of kat beter met de situatie om kan gaan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.